foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

www.optirex.hu

Látószög a nagyvilágra!

 

A padlóösszefolyó a fürdőszobai lefolyórendszer egyik legfontosabb eleme, egyfajta központ, mely felelős a teljes fürdőszobai rendszer vízelvezetéséért, illetve a lefolyó túlterheltsége esetén engedi a túlfolyást a csövek sérülése nélkül, miközben elzárja a kellemetlen szagokat. Ennek megfelelően, amennyiben a rendszer valamely, esetleg mindegyik lefolyójából kellemetlen szag árad, ne törekedjünk a szag elnyomására, mert az csupán tüneti kezelés, helyette tisztítsuk ki a padlóösszefolyót házilag, így nem csak a szagokat szüntethetjük meg, de megelőzhetünk egy esetleges dugulást is.

 

A tisztítás folyamata - Első lépésként minden esetben húzzunk gumikesztyűt és készüljünk fel arra, hogy nem lesz kifejezetten kellemes, sőt, bizonyos szempontból meglehetősen gusztustalan feladat, azonban amennyiben sikeresen megbirkózunk vele, elkerülhetjük a komolyabb problémákat.

Emeljük fel a padlóösszefolyó rácsát és nézzük bele. Amennyiben ki van száradva, azaz az összefolyóban nincs víz, a dolgunk valamivel egyszerűbb. Tisztítsuk ki a szennyeződéseket az összefolyóból, majd töltsük után csapvízzel. Ez egyébként azokon a helyeken szokott problémaként jelentkezni, ahol a rendszerre kötött eszközöket, azaz a mosdót, a fürdőkádat, zuhanytálcát ritkán használják, így a víz elpárolog, miközben nincs megfelelő utánpótlás. Ha van víz az összefolyóban, a feladat valamivel kellemetlenebb lehet, azonban változatlan: távolítsunk el az összefolyóból minden szennyeződést, melyek megakadályozhatják az összefolyó nem rendeltetésszerű működését.

Csőgörény a haladóknak és a barkácsolni szeretőknek - Amennyiben mindez nem vezet eredményre, ellenőrizzük, hogy megvan-e az úgynevezett bűzelzáró könyök, illetve bűzzáró dugó. Amennyiben ez hiányzik, pótoljuk, amennyiben minden rendben, a következő lépést már szakemberre is bízhatjuk, de alapvetően a szükséges eszközök már bármely barkácsboltban beszerezhetőek. Távolítsuk el a bűzelzáró könyököt és óvatos, ám határozott mozdulattal vezessük, tekerjük a csőbe a csőgörényt. Fontos, hogy ne rángassuk, ne feszegessük, ha befeszül, tekerjük vissza, és amennyiben végképp elakadunk, hívjunk szakembert, ugyanis komoly károkat okozhat, ha a csőgörény beleszakad a csőbe!

Amennyiben e témában további segítségre lenne szüksége, akkor keresse fel a http://www.dugulaselharitasdebrecenben.hu oldalunkat!