foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

www.optirex.hu

Látószög a nagyvilágra!

 

Érdemes minden közös képviselőnek alaposan felmérni, hogy a társasház takarítás folyamatában mi is az amire igazán szüksége van. Nagyon fontos ez, mert ez alapján tudja majd kiválasztani a tökéletes szolgáltatót. Az igények felmérése után fontos, hogy több szolgáltatótól is kérjen be ajánlatot, melyből az árakon felül kiderül, hogy melyik partner milyen szolgáltatást nyújt, milyen tisztítószereket használ és hogy a folyamatos takarítást milyen időközönként végzi.


Több szolgáltató szolgáltatásait és hosszú éves tapasztalatainkat is figyelembe véve azt merjük állítani, hogy az alapos nagytakarítás mellett rendkívül fontos a napi, rendszeres takarítás is. A napi tisztításnak feltétlenül magába kell foglalnia a lépcsőházak és a közös helyiségek felseprését valamint mosószeres felmosását is, különös tekintettel az őszi és a téli esősebb, sárosabb időszakra. Lényeges, hogy a napi felmosáshoz a megfelelő tisztítószer legyen használva. A megfelelő tisztítószer választással jelentős megtakarítást eszközölhetünk, úgy hogy a higiéniát fenntartjuk és a padlózatra is odafigyelünk.

A folyamatos és rendszeres, napi takarítás mellett ugyan olyan nagy jelentőséggel bír a rendszeres, de nem napi takarítás. A heti illetve a havi nagytakarításnak már sokkal szélesebb körben kell érinteni a közös helyiségek területeit. A heti takarításnak mindenképpen tartalmaznia kell a szemétszállítási napon a szeméttároló edény kihúzását, majd az ürítés utáni tisztítását, fertőtlenítését. Ezeken a napokon érdemes a szeméttároló helyiség alapos takarítását is elvégezni, hiszen a kuka távollétében erre nyílik lehetőség. A legtöbb esetben ezeken a napokon szokták a társasházhoz tartozó járdákat is megtisztítani kivéve a téli időszakot amikor ebben a hóesés is beleszólhat.

A szolgáltatónál érdemes megrendelni a havi nagytakarítást, mely a napi és a heti tisztításon felül a lehető legrészletesebben tér ki minden helyiségre. Ennek a folyamatnak feltétlenül tartalmaznia kell a villanykapcsolók lemosását, a korlátok tisztítását, a közös helyiségek pókhálótanítását és minden olyan tisztítást, mely elősegíti a tökéletes, emberbarát környezet kialakítását.

forrás: www.takaritom.hu