foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

www.optirex.hu

Látószög a nagyvilágra!

 

A raktárak és tároló helységek rendkívül széles körűek lehetnek, az áru mennyiségének, kiszerelésének, nagyságának és áruforgásának függvényében. A legegyszerűbb kiviteltől a legmodernebb raktár kialakításig minden megoldás tökéletes lehet, amennyiben megfelel az árukészletnek és a raktár működése optimális, a költségek a legalacsonyabbak. Éppen ezen tények miatt fontos, hogy a raktár kialakításánál és tervezésénél minden apró lehetőséget figyelembe vegyünk, mert a beruházásunk egy egyszerűbb, úgynevezett bázis polc és polcrendszer segítségével sokkal kedvezőbb lehet.


A tárolni kívánt áru sok esetben befolyásolja a kiépítendő állványrendszereket, így érdemes a beruházás megkezdése előtt alaposan feltérképezni a szolgáltatók piacát, mert a raktári állványrendszerek kivitelben, árban és minőségben is rendkívül eltérőek lehetnek. A bázis raktározás az alaptermékek raktározására és az egyszerűbb állványrendszer kialakítására nyújt megfelelő megoldást. Lényege, hogy az áru tárolása és mozgatása ugyan olyan egyszerű legyen, mint a nagyobb beruházást igénylő állványrendszerek esetében. Ebben az esetben azonban az áru és az alapkészlet miatt költséghatékonyabb anyagfelhasználás lehetséges, így a költségek csökkenthetők.

Nagyon lényeges azonban, hogy a beruházást ebben az esetben is a szükséges engedélyekkel rendelkező, nagy tapasztalatú kivitelezőre bízza, mert a könnyített anyagfelhasználás nem mehet a munkavédelmi és balesetvédelmi kötelezettségek rovására. A bázis polc és polcrendszer kiépítésénél is kötelező betartani és betartatni a teherbírásra és a megfelelő közlekedő folyosókra vonatkozó nemzetközi előírásokat.