foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

www.optirex.hu

Látószög a nagyvilágra!

A csatorna nélkülözhetetlen találmány a civilizált életben, hiszen általa szabadulhatunk meg a szennyvíztől, az esővíztől és egyáltalán minden olyan víztől, ami salakanyagot tartalmaz és amit már nem használunk. Funkcióját azonban csak akkor tudja maradéktalanul elvégezni, ha megfelelően karbantartjuk és időnként szellőztetjük azt. Az alábbiakban erről olvashatnak az érdeklődők néhány hasznos tippet és elengedhetetlen lépést.  A csatornák kiszellőztetésének hiánya több problémát is felvet, de szerencsére könnyedén megoldhatjuk, ha tudjuk, mit kell tennünk. Először is nagyon olcsón kialakítható a megfelelő rendszer és szerencsére túl nagy szaktudás sem szükséges hozzá. Ha azonban elhanyagoljuk és nem foglalkozunk vele, akkor az otthoni lét valóságos pokollá változhat.

 

Haladjunk kívülről befelé, vagyis beszéljünk először a ház körüli szellőztetésről, más szavakkal a  kültéri szellőztetésről!

A kertben található szellőző berendezések egyik leggyakoribb ellenségei a természetben előforduló különféle hulladékok. Ezek például a falevelek, faágak, madártetemek és egyéb szennyeződések. De természetesen egyéb szervetlen hulladék, úgymint gondtalanul eldobott használati tárgyak, zacskók, szatyrok is lehetnek a probléma forrásai. Ha például az ember felújítja a házat, nem is gondolja, mennyi problémát okozhat az otthagyott törmelék. Ilyenkor több gondot okozunk magunknak annál, mint amennyit megoldunk.

De miért is fontos a szennyvízcsatornák időszakos és megfelelő tisztítása? Talán kevesen tudják, hogy a szenny és a víz hatására a lefolyókban vákuum alakul ki, amely az elsődleges oka a problémáknak. Ha ráadásul a bűzelzáróban lévő vízoszlop is eltűnik, a kellemetlen szagok csak fokozódnak. Ezeket a problémákat oldhatjuk meg a csatornák kiszellőztetésével. Amennyiben földszintesnél magasabb házban lakunk, egy jó szellőztető rendszer kialakítása kötelező, de ezzel természetesen a legtöbb profi vízszerelő tökéletesen tisztában van.

Lássuk a két legáltalánosabb és leginkább elfogadott megoldást az adott problémára! Az egyik ilyen megoldás a kültéri légbeszívó szelep valamint a kültérbe kilógatott szennyvízvezeték cső, amely manapság dizájnos és közkedvelt megoldás. Ha attól félne, hogy a ház külsejét elrondíthatja egy ilyen eszköz, akkor megnyugtatjuk Önt, a jó szakemberek tökéletes megoldást kínálnak a problémára! Foglaljuk össze, milyen problémákat old meg egy ilyen rendszer!

A rendszer először is meggátolja azt, hogy a bűzelzárókban vákuum alakuljon ki, ami újabb problémákhoz vezet. Ügyel arra, hogy a túlnyomás következtében a gáz ne szökhessen ki a rendszerből. Ezen kívül megakadályozza azt, hogy a csatornában különféle gőzök és gázok alakulhassanak ki, amelyek szintén felelősek lehetnek a kellemetlen szagokért. 

Tegye élhetőbbé otthonát néhány egyszerű és könnyen használható módszerrel, s ha kell, hívja szakembereinket a hatékony megoldás érdekében! Lehetőség szerint évente egy alkalommal szellőztesse ki csatornáját!